Een renteloze autolening

renteloze autoleningIn het vorige inleidende artikel hebben de de voornaamste argumenten weergeven die autoverkopers aanhalen om hun aanbieding te verdedigen. In dit artikel gaan we in op het punt dat ons het meeste interesseert: de renteloze lening voor een auto. Onze redactie ging ten rade bij een autoverkoper die anoniem een tipje van de sluier oplicht. Is het aan te raden om hierop in te gaan en waarom (niet)?

De autoverkoper: Jaren geleden pakten de automerken vooral uit met kortingen. De dealer die een flinke korting kon aanbieden trok vaak aan het langste eind. Heden ten dage slaan alle automerken hun klanten om de oren met allerlei acties. Winteracties, lente-acties, zomeracties, najaarsacties, opendeurdagenacties, noem maar op.

Ondertussen weet elke autoliefhebber dat je altijd een fikse korting krijgt op de catalogusprijs. Kortingen maken maar weinig indruk meer op de klant. En dus veranderen de garages het geweer van schouder. We weten goed genoeg dat de meeste particulieren een financiering nemen op hun wagen. Soms is dit een autolening voor het volledige bedrag verminderd met de overname van de oude auto. Soms wordt er nog een voorschot gegeven. In ieder geval wordt er flink wat geleend voor een auto.

Een renteloze autolening springt dus in het oog: je kan het bedrag spreiden in de tijd en je betaalt op het eerste zicht geen intrest. Maar hier zit het addertje onder het gras. Banken geven natuurlijk zomaar geen gratis leningen. In de praktijk werkt het systeem als volgt. De garagist biedt U een renteloze autolening aan en betaalt de interest uit zijn eigen zak. Maar ook die garagist is sinterklaas niet.

Waarom betaalt hij de intresten op uw autolening? Daar is één duidelijke reden voor: omdat hij U minder korting op de auto heeft gegeven. De autoverkoper geeft U dus niet het maximum wat hij kan geven. En met wat U niet hebt gekregen betaalt hij de intrest. Eigenlijk betaalt U zelf uw eigen interest op uw zogenaamd renteloze autolening!

Renteloze autolening: nadelen


U denkt dat U een zaakje doet maar dit is absoluut niet het geval. Er zijn voor U als consument zelfs twee nadelen aan dit systeem:

U krijgt niet de allerbeste prijs. De garagist houdt een stukje korting achter. U betaalt dus eigenlijk een paar procenten te veel voor uw auto. En dat maakt vergelijken met andere aanbiedingen van andere merken moeilijker.

U krijgt een zogenaamd renteloze autolening maar U weet in de praktijk niet wat de echte rentevoet is. Dat maakt het ook moeilijk om te vergelijken met andere leningen.

Kortom, als U een renteloze autolening afsluit weet U niet exact hoeveel korting U misloopt. Bovendien kent U de echte rentevoet niet. Zowel de korting op de auto als de rente op de lening zijn onduidelijk. En net die onduidelijkheden spelen in het voordeel van de garagist.”

Gouden tip ivm. de autolening


Hoe kan U dus best onderhandelen over een nieuwe auto? Onze autoverkoper heeft ons nog een gouden tip: Als U echt de beste deal wilt voor een auto moet U de aankoop van de wagen en de financiering als twee aparte zaken zien.

Ga bij de garagist langs en laat hem verstaan dat U al een financiering hebt geregeld. Dat heeft nog een bijkomend voordeel: de autoverkoper zal begrijpen dat U echt naar zijn showroom bent gekomen om te kopen, en niet om zomaar eens rond te kijken. Hij zal dan zeker tot op de bodem gaan qua korting. In plaats van een eventuele renteloze autolening aan te prijzen zal hij U de allerbeste prijs aanbieden.

De autolening apart afsluiten heeft nog een extra voordeel: U kan in alle rust autoverzekeringen vergelijken en er de beste deal uithalen. En de beste deal, dat is zeker niet de renteloze autolening, besluit onze autoverkoper met een knipoog.

U kan op deze website verschillende aanbieders van autofinancieringen vergelijken, dit zowel voor nieuwe wagens als voor tweedehandswagens. Zo krijgt U meteen een zicht op de interessantste deals. U kan online een simulatie uitvoeren en als U dit wenst meteen online de lening voor uw auto aanvragen. Verschillende banken geven U bovendien een beter tarief als U online uw aanvraag ingeeft.


Vind met een paar klikken de juiste lening!

 

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier