Simulatie lening

U stelt zich de vraag “Hoeveel kan ik lenen?” en bent zo op onze website terecht gekomen. Wij geven het al aan in de inleiding: dit hangt af van verschillende zaken. Het is dus niet mogelijk om hierop een correct antwoord te formuleren zonder uw dossier te kennen. Maar geen nood. U kan via verschillende banken onmiddellijk¬† een simulatie lening doen en snel te weten komen hoeveel U kan lenen. Er zijn heel wat verschillende leningen mogelijk en U krijgt een simulatie van hoeveel geld U kan lenen afhankelijk van uw budget, situatie en het doel van de lening. Een persoonlijke lening, voor een leuke en deugddoende vakantie, een hypothecaire lening om uw woning te bouwen of te renoveren, een trouwfeest, lentefeest of communie of gewoon als geldreserve.


Wilt U weten wat de maandlasten zijn voor de lening? U krijgt met de simulatie lening snel een overzicht van de het maandbedrag. Hoeveel U kan lenen hangt uiteraard ook af van het doel van de lening. Als het bijvoorbeeld gaat om een persoonlijke lening zijn de te lenen bedragen anders dan voor een specifieke autolening of een hypotheek. Kiest U bijvoorbeeld voor de formule van een lening op afbetaling dan kan U met geld zowel een occasie auto kopen als de kosten van een feest betalen. De administratieve papierwinkel wordt gemakkelijk tot een minimum beperkt. Ook voor grote uitgaven zoals de aankoop van bouwgrond of een huis komt een simulatie lening van pas. Een hypothecaire lening is evenwel van een gans andere orde. Deze dient expliciet voor de aankoop van vastgoed. Deze lening wordt ingeschreven in het hypotheekkantoor en wordt afgehandeld via een erkende notaris.

simulatie-leningKortom, er zijn heel wat situaties waarbij U snel, discreet en met kennis met zaken een antwoord wilt op uw vraag hoeveel kan ik lenen. En dan is een simulatie lening alvast een eerste gouden stap!